De rijschool: een overzichtje

25 augustus 2017
 Categorieën: Privélessen, Blog

Delen

Veilig op weg

Nederland is maar een klein land, maar we wonen met veel mensen en al deze mensen verplaatsen zich dagelijks naar hun werk, school, studie, hobby, familie of huis. Dit vervoeren gebeurt natuurlijk ook wel per fiets, per voet of met het openbaar vervoer, maar het merendeel van de reizigers stapt toch nog graag in de auto om bij de plek van bestemming te komen. Dit is ook begrijpelijk: er valt wat te zeggen voor het reizen volgens eigen schema en in een eigen auto waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de dag en kunt luisteren naar favoriete muziek. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat we met z'n allen, vooral tijdens die drukke momenten, zo veilig mogelijk rijden. Daarom zijn alle mensen die graag auto willen rijden verplicht om een rijbewijs te hebben en dit rijbewijs wordt gehaald door rijlessen te volgen en examen te doen bij een gecertificeerde rijschool.

Een rijschool vinden

Een betrouwbare, kwalitatief goede en beschikbare rijschool vinden is nog niet altijd even makkelijk. Er zijn genoeg rijscholen in het land te vinden en veel scholen nemen graag nieuwe leerlingen aan, maar het is wel belangrijk dat u zich prettig voelt bij de rijschool, in de auto en bij de instructeur tijdens de rijles. Een manier om te onderzoeken hoe de rijschool bevalt is door online onderzoek te doen. Veel rijscholen hebben een eigen website en Facebookpagina. Hier kunt u lezen wat de ervaringen zijn van andere leerlingen en online is tevens te vinden hoe de school scoort qua slagingspercentage. Met deze informatie kunt u een rijschool uitzoeken en vervolgens een proefrijles volgen om in de auto kennis te maken met de methoden van de rijschool en de mogelijkheden die er worden geboden.  

Rijlessen volgen

Heeft u, na het doen van de research en het kennismaken met een rijschool, een definitieve keuze gemaakt voor een rijschool dan kunt u van start gaan met de rijlessen. De eisen van het CBR voor het behalen van het examen zijn met de jaren veel strenger geworden en er zullen dan ook aardig wat autorijlessen nodig zijn om het gewenste niveau te behalen. De rijschool laat u elke les geleidelijk aan kennismaken met de verkeersregels, de mogelijkheden van de auto, de functies van de auto, de technieken van het veilig deelnemen aan het verkeer en het inschatten van risico's. Aan het eind van uw lessen, wanneer u examen doet, zult u hopelijk volledig getraind zijn in het besturen van de auto en het veilig deelnemen aan het verkeer. Bij Autorijschool VOC/Verkeersschool Van Oyen bent u voor betrouwbare rijlessen in goede handen.